Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

На Вінниччині завершилась серія тренінгів з вебдоступності

Дата: 29.06.2023 10:08
Кількість переглядів: 75

26-27 червня представників органів публічної влади Вінницької області навчали забезпечувати вебдоступність державних онлайн-ресурсів

Даний тренінг організували у співпраці із Вінницька обласна державна адміністрація за фінансування Японії. Вищезгадані ініціативи щодо розробки законодавства із вебдоступності здійснили у партнерстві із Міністерство цифрової трансформації України у межах «Проєкту підтримки Дія», що ПРООН в Україні реалізує за фінансової підтримки Швеції.

У заході взяли участь державні службовці з обласної, міської та районних рад Вінниччини, а також представники різних рівнів органів влади з Житомирської, Хмельницької та Одеської областей.

Аналогічне навчання також проведуть для державних службовців Львівщини та Полтавщини.

Захід пройшов у змішаному форматі: офлайн та онлайн.

Від Ольгопільської громади навчання пройшла головний спеціаліст з комунікацій із ЗМІ та з громадськістю Лариса Шабельник.

Вчилися, як писати тексти і створювати відео, публікації та вебсайти таким чином, щоб вони були доступними для усіх людей, у тому числі тих, хто не бачить і користується в інтернеті спеціальними допоміжними технологіями – скрінрідерами.

Керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік наголосив, що профільне міністерство за підтримки партнерів прагне досягти максимальної цифрової доступності у країні.

Як зазначив заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець, інформація, що розміщується на офіційних вебресурсах має вкрай важливе значення.

«Саме тому забезпечення доступності та інклюзивності усіх без винятку сфер, включаючи цифрову, залишається у пріоритеті – така позиція обласної військової адміністрації», – наголосив Андрій Кавунець.

Вебдоступність – один із тих ключових напрямків, над яким ПРООН в Україні працює разом із Міністерством цифрової трансформації України. Завдяки спільним зі Швецією зусиллям в останні роки у країні докорінно змінили законодавство, що регулює вебдоступність держсайтів.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних