Профілактика інфекційних та кишкових захворювань у дітей
Щоб захистити дитину від отруєнь, кишкових та інфекційних хвороб необхідно дотримуватись наступних санітарно-гігієнічних правил:
- утримувати дитину в чистоті, до дитячого садка приводити в охайному одязі, мати запасну білизну;
- мити руки після повернення додому з вулиці, після туалету, перед їжею;
- овочі та фрукти мити під проточною водою та ошпарювати кро пом;
- пити тільки переварену або бутильовану воду;
- у жодному випадку не годувати дитину грибами, сушеною чи в’яленою рибою, а також м’ясними, рибними та молочними стравами, які зберігалися неналежним чином або мають прострочений термін вживання;
- не годувати дитину на вулиці (навіть фруктами чи цукерками);
- не годувати дитину продуктами, що придбані у вуличних торгівців;
- під час поширення інфекцій якомога рідше перебувати з дити ною в публічних місцях;
- уникати контакту з людьми з підозрою на інфекційні захворю вання;
- при підозрі на захворювання негайно викликати лікаря та сповістити медичну сестру дошкільного закладу;
- не займатися самолікуванням.
Шановні батьки, радимо своєчасно проводити профілактичні щеплення від дитячих інфекцій!
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області