Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Не купуйте рибу та рибопродукти в невстановлених місцях

Дата: 05.09.2024 15:47
Кількість переглядів: 71

Гайсинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомляє,  що безпечність харчових продуктів досягається беззаперечним виконанням норм законодавства.

У зв’язку з цим нагадуємо основні вимоги до реалізації живої риби:

  • Всі потужності, які вирощують рибу та інші водні живі ресурси, з метою подальшого їх обігу повинні бути зареєстровані як первинне виробництво відповідно до Порядку державної реєстрації потужностей, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 15 лютого 2024 року № 431, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04 квітня 2024 р. за № 501/41846.
  • Один раз на рік, проводити ветеринарно-санітарну оцінку стану водних об'єктів (кожного плеса), на підставі якого, та результатів лабораторного дослідження риби видається ветеринарне свідоцтво форми № 1 - на всю партію вирощеної живої риби.
  • На кожну партію лову, за результатами клінічного огляду, ветеринарного свідоцтва форми № 1 виданого на всю партію вирощеної живої риби, епізоотичного благополуччя та відповідності транспортних засобів для перевезення, видається ветеринарна довідка в межах адміністративного району або ветеринарне свідоцтво форма № 1 для транспортуванням риби за місцем призначення, в тому числі на агропродовольчі ринки.
  • Оператор ринку повинен транспортувати рибу та/або інші водні ресурси відповідно до вимог ДСТУ 2284-93 «Риба жива» (спеціальний транспорт із  закритим  кузовом,  внутрішня  поверхня якого покрита антикорозійним  матеріалом/спеціально обладнані цистерни, контейнери і бочки).
  • Реалізуючи  живу рибу, продавці повинні бути одягнені в санітарний одяг. Кожен реалізатор риби повинен мати особисту медичну книжку з відміткою про проходження медичного огляду не рідше одного разу на рік.

Покупці пам'ятайте: не купуйте рибу та рибопродукти в невстановлених місцях та звертайте увагу на стан живої риби, температуру навколишнього середовища та терміни її реалізації.

різна риба на прилавку


« повернутися

Код для вставки на сайт

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних