Щодо реалізації продуктів подвірного забою, - інформує Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
З метою забезпечення належного виконання Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) інформуємо, що з 1 січня 2025 року набув чинності абзац другий частини другої статті 34 Закону, відповідно до якого продукти, отримані в результаті забою не на бойні, що має експлуатаційний дозвіл, можуть використовуватися виключно для власного споживання або реалізації на агропромисловому ринку кінцевому споживачу в межах 50 кілометрів від місця забою або в області, в якій він здійснений.
Враховуючи вищезазначене, особи, уповноважені на видачу супровідних ветеринарних документів, здійснюють їх видачу за умови дотримання власниками тварин вимог нормативно-правових актів з питань ідентифікації та реєстрації тварин, проведення передзабійного клінічного огляду та з урахуванням (у разі переміщення продуктів забою на територію іншої області) відстані в 50 км від місця забою до місця реалізації.