A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

На Вінниччині 99% озимих зернових культур у доброму та задовільному стані

Дата: 01.04.2021 09:01
Кількість переглядів: 806

Весеннее поле :: Любовь Потеряхина – Социальная сеть ФотоКто    Таку інформацію  розмістив на  офіційному сайті Вінницької обласної державної адміністрації  http://www.vin.gov.ua  Департамент  міжнародного співробітництва та регіонального розвитку. 

    По всіх категоріях господарств області озимих зернових посіяно на площі 324,2 тис. га, в тому числі: озимої пшениці – 287,8 тис. га, озимого ячменю – 33,5 тис. га та озимого жита – 2,9 тис. га.
Крім того, озимого ріпаку посіяно на площі 60,0 тис. га.

   Cтаном на 31 березня посіви озимих зернових культур знаходяться в доброму та задовільному стані на площі 321,6 тис. га (99,2%), в слабкому та зрідженому стані – 2,6 тис. га (0,8%).
Озимий ріпак в доброму та задовільному стані знаходиться на площі 58,2 тис. га (97%), слабкому та зрідженому – 1,8 тис. га (3,0%).
На даний час по всіх категоріях господарств області сформована прогнозована структура посівних площ під урожай 2021 року.
Вся посівна площа становить – 1627,2 тис. га, в тому числі: зернові та зернобобові культури всього в структурі посівних площ займатимуть – 52,6 %, технічні культури – 32,0 %, картопля та овочі – 8,2 % та кормові культури – 7,2 %.
Озимі зернові посіяні на площі – 324,2 тис. га, що майже на 19 тис. га менше за попередній рік, в тому числі: озимої пшениці посіяно – 287,8 тис. га, озимого ячменю – 33,5 тис. га та озимого жита – 2,9 тис. га.
Як наслідок, площі під ранніми ярими зерновими зростуть на 17 тис. га (ярий ячмінь, яра пшениця, горох, овес) і прогнозуються на рівні 88 тис. га.
Прогнозується незначне зменшення площ під кукурудзою. ЇЇ планують посіяти на площі 426,8 тис. га проти 457 тис. га в попередньому році. В 2020 році площі під цією культурою були рекордно високими.
Крім того, цукрові буряки прогнозується посіяти на площі 49,0 тис. га, що на рівні минулого року. Сировинна зона для 6 діючих цукрових заводів, що працюють в області, практично сформована і ось уже останні роки залишається практично незмінною.
Прогнозується збільшення площ під соняшником. Недобір урожаю соняшника в минулому році значно вплинув на цінову ситуацію на ринку олійних культур. Ціна соняшнику збільшилась проти минулого року більш як у 1,3 рази. В цілому прогнозується посів цієї культури на 300 тис. га.
Площі під соєю прогнозуються на рівні 109 тис. га, що більше минулорічного показника на 6 тис. га.

      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних