A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

З початку року до Гайсинського районного управління поліції надійшло 12 повідомлень про вчинення шахрайських дій.

Дата: 07.04.2021 15:29
Кількість переглядів: 887

Фото без опису    З них по шести - прийнятті  рішення, три кримінальних провадження  направлено до суду. Таку інформацію з посиланням  на розміщено на сайті Гайсинської районної державної адміністрації http://www.gaysin-rda.gov.ua

   Найбільш розповсюдженою серед шахраїв є схема купівлі-продажу товарів на  сайтах та інтернет-магазинах. Зазвичай зловмисники реєструється в Інтернет-магазині під вигаданим іменем, вказуючи тимчасові телефонні номери. Після чого виставляють у продаж неіснуючий товар за ціною, нижчою за ринкову. Отримавши кошти чи завдаток, злочинці вимикають телефон.

   Нещодавно до управління поліції звернувся місцевий житель з повідомленням про вчинення відносно нього шахрайських дій. Потерпілий розповів, що  на сторінці однієї з соціальних мереж  побачив оголошення про продаж паливних палет. Зв’язавшись з псевдо-продавцем, домовився з ним про придбання товару. Для отримання товару аферист попросив перерахувати на його банківський рахунок майже 5000 гривень. Після отримання коштів перестав виходити на зв’язок.

   Майже на 10 000 гривень збагатіли зловмисники, які ошукали ще одного жителя району. Аферисти зателефонували до потерпілого, коли прочитали його оголошення про продаж деревообробного станка. Під виглядом покупців, дізнались номер його банківської картки аби в подальшому перерахувати кошти за верстат. Вже наступного дня на його мобільний зателефонував незнайомий чоловік та приставився співробітником банківської установи. Незнайомець запевнив  чоловіка, що у нього виникли проблеми з карткою та запропонував  провести кілька операцій. Згодом потерпілий помітив, що з його картки зникли всі його заощадження.

   Зазвичай аби втертися в довіру, в месенджерах аферисти часто  називають себе вигаданим ім’ям з прив’язкою до місця розташування неіснуючого товару, наприклад «ОККО Гайсин», що викликає довіру покупця пального.  

   За всіма фактами поліцією розпочаті кримінальні провадження за ст.190 ККУ (шахрайство).

   Так як наш район – аграрний та наразі здійснюється активна закупівля палива, насіння, гербіцидів, добрив, техніки для обробки землі. Особисто звертаюсь до Вас бути обачними, здійснювати закупівлю лише в перевірених постачальників, так як не виключається можливість придбання неякісного товару або втрати коштів.  

Поліція вкотре закликає громадян діяти обдумано, та радить:

  • здійснюйте покупки лише на перевірених інтернет-ресурсах;
  • користуйтеся доставкою з післяоплатою;  
  • перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють незнайомці по телефону;
  • в жодному разі не повідомляйте ПІН-код та CVV2 своєї банківської карти, а також логін та пароль для доступу в інтернет-банкінг; 
  • не розголошуйте свої персональні дані картки, навіть якщо Вас про це просить працівник банку. Самостійно зателефонуйте у відділення або на гарячу лінію банк. Якщо фінансовій установі, дійсно, потрібна якась інформація, повідомте її під час особистої зустрічі в офісі.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно повідомте про це у поліцію!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних