A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

День безоплатної правової допомоги.

Дата: 10.12.2021 10:47
Кількість переглядів: 843

Фото без опису

Per aspera ad astra — латинський вислів, що в перекладі означає «Крізь тяготи до зірок», або «Через труднощі до зірок», саме так можна охарактеризувати весь період становлення такого визначення, як поняття прав людини. Адже, права людини є складним, багатовимірним явищем. У різні епохи проблема прав людини, незмінно залишаючись політико правовою, набувала релігійно-етичного, філософського звучання.

Отже, правом називають систему загальнообов’язкових правил та норм, які встановлюються та охороняються державою. Воно відіграє дуже важливу роль в житті кожної особи, суспільства та будь-якої держави. Якщо б не існувало права, в державі панувало б безладдя, а стосунки між людьми вирішувались з позиції сили.

Для того щоб захистити свої права, кожна людина на сьогодні може звернутися до системи безоплатної правової допомоги, яка є найважливішим елементом справедливої, гуманної та ефективної системи правосуддя, що спирається на принцип верховенства права.

10 грудня світова спільнота відзначає День прав людини, а в Україні з 2019 року вперше ініційовано проведення  Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги – у пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 року Загальної декларації прав людини.

Тож нагадаємо, куди йти за правовою допомогою і що таке БПД? 

Система безоплатної вторинної правової допомоги працює в Україні з 1 січня 2013 року. На першому етапі допомога надавалася лише у кримінальних провадженнях – підозрюваним, затриманим, а також тим, кому потрібне було представництво в судових засіданнях. Проте з 1 липня 2015 року по Україні були створені місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема й у Гайсині. Третім етапом розвитку системи БПД стало відкриття з 1 вересня 2016 року відділів бюро правової допомоги, між іншим: Бершадського, Теплицького, Тростянецького, Чечельницького, Немирівського та Ладижинського, які перебувають під юрисдикцією Гайсинського місцевого центру.

Сьогодні Гайсинський місцевий центр з надання БВПД працює в таких напрямках:

  • надання правової інформації, консультацій і роз’яснень із правових питань, складання скарг та заяв, надання інших видів первинної правової допомоги;
  • здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру;
  • правопросвітництво;
  • забезпечення роботи консультаційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.

Українська система надання безоплатної правової допомоги – найбільша в Європі. Це один із найуспішніших соціальних проектів Міністерства юстиції України, Уряду та міжнародних партнерів. Разом з тим, система безоплатної правової допомоги продовжує розвиватися, прагнучи якнайкраще відповідати сучасним викликам. 

Нагадуємо ,що за отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутися до Чечельницького бюро правової допомоги Гайсинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  з 09-00 год. до 18-00 год. за адресою: смт. Чечельник, вул. Свято- Михайлівська 7 або за телефоном (04351) 2-10-47, та безкоштовним номером 0 800 213 103, також за правовою інформацією заходьте на довідково-інформаційну платформу правових консультацій WikiLegalAid за адресою https://wiki.legalaid.gov.ua

Якщо у вас є друзі чи рідні, які працюють у сисиемі БПД, не забульте привітати їх з професійним святом 10 грудня.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних