A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Декларація про майновий стан і доходи громадян: податківці про граничні строки її подання за 2021 рік

Дата: 26.01.2022 16:09
Кількість переглядів: 575

  З 1 січня 2022 року розпочалась кампанія декларування доходів за звітний (податковий) 2021 рік.

Так, граничні строки подання декларації :

  • протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року декларацію мають подати ФОП які перебувають на загальній системі оподаткування. Останнім днем подання декларації для них є 09.02.2022 року.
  • до 01 травня року, що настає за звітним (за 2021 рік - до 01 травня 2022 року) подають декларацію громадяни, які згідно з ПКУ зобов’язані подати податкову декларацію та особи, які проводять незалежну професійну діяльність.
  • фізичні особи-платники податків-резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, подають декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.
  • по 31 грудня включно року, що настає за звітним, подається декларація особами, які мають право на податкову знижку. Останнім днем подання декларації для них є 31.12.2022 року.

Якщо останній день строку подання Декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

На офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» створено електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи» - цей сервіс дає змогу заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для отримання податкової знижки.

Граничним терміном вважається остання година дня, в якому спливає строк подання.

У разі проживання не за місцем реєстрації, подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи слід до контролюючого органу за місцем реєстрації (прописки). Якщо громадянин знявся з реєстрації за попередньою адресою та ще не зареєструвався на момент подачі декларації за іншою, декларацію слід подати до територіального органу ДФС за попередньою податковою адресою.

Нагадуємо, що обов’язок подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи виникає у громадян, які протягом 2021 року отримували:

  •  доходи не від податкових агентів, тобто, від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи (не є підприємцями або особами, які провадять незалежну професійну діяльність) - це доходи від надання в оренду власного рухомого або нерухомого майна, продажу власного майна, надання платних послуг (репетитор, гувернантка, прибиральниця), тощо;
  •  доходи, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування;
  •  іноземні доходи;
  •  спадщину чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення;
  •  в інших випадках, передбачених законодавством.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.