A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Парламент запровадив кримінальну відповідальність за публікацію інформації про переміщення ЗСУ

Дата: 28.03.2022 14:50
Кількість переглядів: 852

Передбачено доповнення Кримінального кодексу Статтею 114-2: «Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану».

Так, поширення інформації про переміщення озброєння територією України (якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генштабом ЗСУ чи Міноборони або в офіційних джерелах відповідних відомств країн-партнерів) в умовах воєнного або надзвичайного стану карається ув'язненням від трьох до п’яти років.

За поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших законних військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості (якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі) в умовах воєнного або надзвичайного стану можуть відправити за ґрати на термін від п’яти до восьми років.

Якщо ці дії вчиняли за попередньою змовою групою людей або з корисливих мотивів, або для інформування ворога, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, передбачається покарання від восьми до дванадцяти років за ґратами.

 

Нагадуємо ,що за отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутися до Чечельницького бюро правової допомоги Гайсинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  з 09-00 год. до 18-00 год. за адресою: смт. Чечельник, вул. Свято- Михайлівська 7 або за телефоном (04351) 2-10-47, та безкоштовним номером 0 800 213 103, також за правовою інформацією заходьте на довідково-інформаційну платформу правових консультацій WikiLegalAid за адресою https://wiki.legalaid.gov.ua 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.