A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Правоохоронці Гайсинщини приступили до виконання поліцейських функцій на звільнених від окупантів територіях

Дата: 20.09.2022 11:11
Кількість переглядів: 846

 

 

Правоохоронці Гайсинщини приступили до виконання поліцейських функцій на звільнених від окупантів територіях

 

Минулого тижня правоохоронці Гайсинського районного управління поліції у складі зведеного загону Вінницьких поліцейських прибули на деокуповані території для несення служби.

Головними завданнями поліцейських будуть документування злочинів російської федерації, забезпечення безпеки і порядку, а також найголовніше - всебічна підтримка мирного населення. Бажаємо колегам виконати всі поставлені завдання на звільнених від окупантів територіях та повернутися здоровими, цілими й неушкодженими!

Щодо криміногенної ситуації: у період з 12 по 19 вересня 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 387 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події, з них 52 злочини мають ознаки кримінальних правопорушень, з них: 8 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 8 – шахрайства, 5 – крадіжки, 5 - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, 4 - підроблення документів, 3 - ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, 2 - нанесення тілесних ушкоджень, 1 – заволодіння транспортним засобом та інші. Також поліцейські зареєстрували 4 злочини відповідно до ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни) щодо часткового пошкодження або руйнування квартир чи будинків громадян внаслідок ракетних обстрілів окупантів.

15 вересня під час проведення процесуальних дій в одному із магазинів м. Бершадь слідчі виявили велику кількість цигарок без марок акцизного збору. Загалом вилучено понад 2 тисячі пачок цигарок різних марок та брендів, орієнтовною вартістю понад 100 000 гривень. Підакцизна продукція вилучена та направлена на експертизу. Поліція встановлює джерело її походження. За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), яка передбачає покарання у вигляді штрафу від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. 

15 вересня на місці вчинення злочину працівники поліції затримали 40-річного дашівчанина, який під час конфлікту з сином, двічі вдарив останнього кухонним ножем. З самого початку він заперечував свою причетність до злочину так і не покаявшись за скоєне. На момент затримання підозрюваний перебував в стані алкогольного сп’яніння. Завдяки лікарям Іллінецької міської лікарні 17-річний потерпілий прооперований, загрози його життю немає. Зловмисника затримано в процесуальному порядку та обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою. За цим фактом поліція розпочала розслідування провадження за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. За такий злочин передбачено покарання до 8 років

24 адмінпротоколи відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у нетверезому стані склали поліцейські за минулий тиждень. З них: 12 – Гайсинська, 9 – Бершадська, 2 – Теплицька та 1 – Тростянецька територіальні громади.

Зокрема, 16 вересня, правоохоронці задокументували факт спроби підкупу поліцейських. У селищі Дашів Гайсинського району інспектори сектору реагування патрульної поліції Гайсинського районного управління поліції зупинили автомобіль «ВАЗ» під керуванням 28-річного жителя Дашівської територіальної громади. Як з’ясувалось, чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. За не складання адміністративних матеріалів водій запропонував інспекторам 10000 гривень. Від проходження освідування чоловік відмовився. За цим фактами слідством також розпочато розслідування проваджень за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Працівники ювенальної превенції Гайсинського районного управління поліції продовжують відвідувати та перевіряти умови проживання сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Поліцейські надають благодійну допомогу таким сім’ям та проводять відповідну профілактичну бесіду щодо належного виконання батьківських обов'язків.

Шановні громадяни! Просимо дотримуватися режиму комендантської години та вчасно реагувати на сигнал «Повітрчна тривога».

Бережіть себе та своїх близьких!

 

Т. в. о. начальника Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                                                        Володимир ЦВІГУН

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.