A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Поліція Гайсинщини спільно з громадами реалізовує проєкт «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі»

Дата: 27.09.2022 11:14
Кількість переглядів: 578

 

Поліція Гайсинщини спільно з громадами реалізовує проєкт «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі»

 

Питання безпечного дитячого середовища є пріоритним в діяльності Національної поліції України. Саме тому за ініціативи Ювенальної поліції України запроваджено проєкт «Вихователь безпеки».

Мета проєкту - посилення безпеки дітей в освітньому середовищі. Вихователь безпеки - це посадова особа органу місцевого самоврядування, діяльність якої спрямована на створення та підтримання належного рівня безпеки в освітньому середовищі. Спеціаліст з безпеки - це не поліцейський, а цивільна особа, яка проходить відповідне спеціалізоване навчання.

У обов’язки вихователя входить проведення профілактичних та інформаційно-просвітницьких заходів, пропагування здорового способу життя, інформування спеціальних служб про негативні явища у школі тощо. Вихователь безпеки, зокрема, буде комунікаційною платформою між поліцією і дітьми, батьками та адміністрацією шкіл у даному процесі взаємодії.

Щодо криміногенної ситуації: у період з 19 по 25 вересня 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 383 звернення та повідомлення громадян про злочини та інші події, з них 37 злочинів мають ознаки кримінальних правопорушень, з них: 8 - крадіжки, 5 - нанесення тілесних ушкоджень, 4 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 3 - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, 2 – шахрайства, 2 - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, та інші.

18 адмінпротоколів відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у нетверезому стані склали поліцейські за минулий тиждень. З них: 8 – Бершадська, 5 – Гайсинська, 3 - Ладижинська, 1 – Теплицька та 1 – Тростянецька територіальні громади.

20 вересня у селищі Теплик сталась дорожньо-транспортна пригода за участі вантажного автомобіля MAN та 53-річного пішохода. У результаті аварії чоловік отримав травми, несумісні з життям. За кермом вантажівки перебував 48–річний житель Хмельницької області. За попередньою інформацією слідства, водій автомобіля допустив наїзд на чоловіка, який раптово вибіг на проїжджу частину дороги. Водій освідуваний, він тверезий.

Поліцейські з’ясовують усі обставини і причини автопригоди. Слідством відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачено покарання до восьми років позбавлення волі.

23 вересня в 44–річного жителя Гайсинської територіальної громади поліцейські вилучили наркотичні засоби. Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисника, поліцейські виявили в будинку канабіс, а на подвір’ї 84 рослини коноплі. Правопорушник пояснив, що вирощував їх для власного вживання. Вилучений в ході обшуку канабіс та рослини конопель направлені на експертизу. За цими фактами розслідуються кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів) та за ч. 1 ст. 310 (Посів та вирощування конопель). За такі правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

25 вересня поліцейські Вінниччини викрили злочинну схему зловмисників, які під виглядом благодійного збору на потреби притулків для тварин ошукали понад 200 людей зі всієї України. За майже два місця протиправної діяльності шахраї привласнили майже 120 тисяч гривень. Викрили злочинну схему працівники відділу протидії кіберзлочинам спільно з поліцейськими відділу поліції № 1 (м. Бершадь) Гайсинського районного управління поліції за силової підтримки спецпризначенців КОРДу. Дії зловмисників кваліфіковані за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 с. ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом). За такий злочин передбачено покарання до 8 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

25 вересня в м. Ладижин працівники поліції виявили у 25–річного місцевого жителя, який, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, тримав у руці гранату «Ф-1» та чеку із запалом до боєприпаса. Вилучене направлено на експертизу. Походження та мету зберігання заборонених предметів з’ясує слідство. Чоловік затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За цим фактом проводиться розслідування за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Поліцейські Гайсинського району продовжують нести службу у посиленому режимі та стояти на варті безпеки його мешканців. Якщо Ви раптом стали свідком злочину або правопорушення, або потрібна допомога, звертайтесь на спецлінію 102.

 

 

Т. в. о. начальника Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                                                        Володимир ЦВІГУН

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.