A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

БУТИ ПОМІТНИМ НА ДОРОЗІ – ЦЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ КОЖНОГО!

Дата: 15.11.2022 16:00
Кількість переглядів: 133

Фото без опису

БУТИ ПОМІТНИМ НА ДОРОЗІ – ЦЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ КОЖНОГО!

 

У режимі економії електроенергії та світломаскування – вулиці наших населених пунктів майже неосвітлені. Якщо ви пересуваєтесь вздовж неосвітлених доріг в темряві в чорному одязі, додайте погані погодні умови, крутий поворот або ями?.. В таких умовах пішохода на дорозі або узбіччі стало досить складно помітити.

Щоб убезпечити себе, пішоходам варто одягати на себе або ж прищеплювати на одяг чи сумку будь-який світловідбивний елемент. Таким чином вони стануть більш помітними на неосвітлених вулицях.

Світловідбивач повертає світло від фар авто назад до водія, тому водій побачить пішохода із світловідбивачем за 150-300 метрів. Цього цілком достатньо, щоб зреагувати відповідним чином і уникнути небезпечної ситуації.

Шановні батьки! Подбайте про безпеку своїх дітей в темну пору доби завчасно. Поясніть важливість бути помітним, придбайте та прикріпіть до дитячого одягу, ранців, велосипедів світловідбиваючі елементи. Повторіть з дитиною правила дорожнього руху. Також наголосіть на тому, щоб діти не перебігали дорогу, навіть у дозволених місцях.

Варто зазначити, що світлоповертаючі елементи можуть зберегти життя не лише людини, вони можуть зробити помітнішими на дорозі і домашніх улюбленців.

Щодо криміногенної ситуації, так, в період з 7 по 13 листопада 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 413 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події, у тому числі 47 злочинів мають ознаки кримінальних правопорушень, з них: 11 - крадіжки, 6 – шахрайства, 5 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 5  - нанесення тілесних ушкоджень, 2 - незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, 2 - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів та інші.

20 адмінпротоколів відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у нетверезому стані склали поліцейські за минулий тиждень. З них: Гайсинське РУП – 12, відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 6, відділення поліції № 1 (смт. Теплик) – 2.

Шановні учасники дорожнього руху! Перегляньте свою поведінку на дорозі, подбайте про власну безпеку та безпеку своїх дітей. Вдягайтесь помітно в темну пору доби. Будьте відповідальними пішоходами. Бережіть себе і своїх близьких!

 

Т. в. о. начальника Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                                                        Володимир ЦВІГУН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних