A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

В Ольгополі вшанували пам'ять жертв Голодомору (Є ВІДЕО)

Дата: 25.11.2022 13:49
Кількість переглядів: 465

Щороку в останню суботу листопада українці запалюють свічки, щоб згадати мільйони загиблих від Голодомору, влаштованого московським режимом проти українського народу.

Напередодні скорбної дати працівники Ольгопільської сільської ради, на чолі з головою територіальної громади Миколою Савченком, принесли до пам’ятного знаку свічки та живі гвоздики.

У своїй промові на мітингу-реквіємі Микола Анатолійович зазначив, що після здобуття незалежності, Україна пройшла тривалий шлях відновлення пам'яті про Голодомор 1932-1933 років як геноциду Українського народу.
У вересні 1993 року, у 60-ті роковини трагедії, в Україні уперше на державному рівні вшанували пам'ять невинно замордованих голодом.Фото без опису

Фото без опису«Є всі підстави вважати, що Голодомор – це злочин, який був спеціально спланований московським комуністичним режимом, метою якого було знищити українців як національну групу, що усвідомлювала себе як націю і готова була за сприятливих умов проголосити незалежність.
Та московський режим не зумів досягнути своєї головної мети - Україну не було зламано. Підсумком незламності Українського народу стало відновлення незалежності України у 1991 році. А нинішній всенародний опір російській агресії засвідчує, що українці остаточно позбулися страхів, які насаджувався тоталітарним кремлівським режимом та не бажають повторення подібної трагедії.

Наразі, дії російської федерації геноцидного характеру проти українців - це не що інше, як пряме продовження політики російських більшовиків щодо знищення нашого народу. Наслідком злочинних дій путінської росії сьогодні є проблеми продовольчої безпеки у світі та загроза голоду в низці країн. Тому єдиним беззаперечним результатом триваючої боротьби добра і зла має стати перемога України та її союзників над ворогом в особі сучасної московської держави.

Україна щороку у четверту суботу листопада вшановує День пам'яті жертв голодоморів. У цей день українці моляться та запалюють свічки біля пам'ятників та на підвіконнях у власних оселях. Ці вогники символізують особисту скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників та одночасно віру в те, що подібне ніколи і ніде не повториться», - сказав у своєму звернені до жителів Ольгопільської територіальної громади Микола Савченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних