A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Субсидії та пільги: роз’яснення ГУ ПФУ у Вінницькій області

Дата: 02.12.2022 09:29
Кількість переглядів: 233

З 1 грудня 2022 року усі функції з адміністрування субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг здійснює Пенсійний фонд України. Тобто, відсьогодні подавати заяви на їх призначення можна ще й до територіальних органів Фонду, - інформує Вінницька ОВА.

Фото без опису

На Вінниччині для оформлення субсидій слід звернутись до одного з 26 Сервісних центрів Головного управління Пенсійного фонду, або до фахівців-пенсійників, які здійснюють прийом на 63 віддалених робочих місцях у кожній територіальній громаді області. Окрім того, як і раніше, подати заяву можна до:

  • уповноважених посадових осіб місцевих органів влади,
  • центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

В електронному вигляді - через вебпортал електронних послуг та мобільний додаток Пенсійного фонду України, портал Дія або вебсайт Мінсоцполітики.

Щоб отримати субсидію на поточний опалювальний сезон, подати документи необхідно протягом двох місяців з початку опалювального сезону. Цей термін спливає 15 грудня 2022 року. Якщо звернення надійде після 15 грудня, субсидії призначатимуться з місяця звернення.

Варто зазначити, що механізм призначення соціальних виплат не змінюється. Усі дані для виплат передані від органів соціального захисту населення до Пенсійного фонду України в електронному вигляді. Відтак громадяни, які отримували субсидії минулого опалювального сезону і в їхньому домогосподарстві нічого не змінилося, автоматично отримають їх і цього року без повторного звернення. Якщо ж такі фактори є, то людині необхідно про це обов’язково повідомити.

Фахівці Пенсійного фонду також нагадують, що розмір субсидії розраховують індивідуально для кожної сім’ї з огляду на її склад, сукупний дохід та розмір житлового приміщення. Проте для призначення допомоги витрати на ЖКП мають перевищувати в середньому 15% щомісячного сукупного доходу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних