A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Перестало битись серце ветерана…

Дата: 02.12.2022 15:21
Кількість переглядів: 269

Вранці, 2 грудня, перестало битись серце останнього учасника бойових дій, ветерана Другої світової війни Стратіївської громади, якого всі знали і шанували, який прожив гарне і плідне життя, залишивши по собі світлі спогади -  Кравця Григорія Микитовича.

Фото без описуГригорій Микитович народився 19 лютого 1927 року в селі Стратіївка Чечельницького району Вінницької області. 
Вісімнадцятирічним юнаком був мобілізований на Східний фронт, попередньо закінчивши Уманську школу саперів. Після Перемоги у Другій Світовій війні, ще 7 років продовжував нести службу на Забайкаллі та Сахаліні. 
За проявлений героїзм у боротьбі з фашистськими загарбниками був нагороджений орденом Вітчизняної війни Другого степеня,  орденом «За мужність», медалями «За перемогу над Японією», «Захиснику Вітчизни», «50 років визволення України»  та багатьма іншими/
Повернувся до рідного села, коли йому виповнилось 25 років.
Закінчив Ольгопільську школу механізаторів та пройшов курси кіномеханіка в Києві. Все життя пропрацював кіномеханіком у сільському Будинку культури. Одружився, з дружиною виховав сина Михайла та доньку Валентину, мав троє внуків та двоє правнуків.
Григорій Микитович любив життя, людей, родину, був мудрим порадником, шанованою людиною в селі… Але його земна свічка догоріла..
Закінчилась життєва історія ветерана, який на собі відчув жахіття Другої світової війни, який вніс свою посильну частку, щоб небо над Україною було мирним... На жаль,  сьогодні жорстока війна забирає найкращих, справжніх, мужніх і хоробрих воїнів, внуків і правнуків ветеранів Другої світової війни, які кладуть голови за свободу і суверенність України у боротьбі з російською навалою.

Щирі співчуття рідним… 
А Григорію Микитовичу Царство Небесне…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних