A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

9 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ЗЛОЧИНІВ ГЕНОЦИДУ

Дата: 09.12.2022 09:14
Кількість переглядів: 287

Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення про відзначення цього Дня у вересні 2015 року, приурочивши до дати ухвалення Конвенції про запобігання геноциду і покарання за нього.

Конвенція означує геноцид як злочин, що порушує норми міжнародного права, як дії, вчинені з наміром повністю чи частково знищити національну, етнічну, расову чи релігійну групу.

Наймасовішим було вбивство голодом етнічних українців у 1932–1933 роках радянською владою … Голодомор в Україні вже визнали геноцидом у багатьох країнах.

Українці не раз відчували на собі подібні жахливі прояви. Переживають і зараз, під час повномасштабного вторгнення рф. Українці не забудуть Бучанську різанину, Ірпінську трагедію, вбивства на Чернігівщині та Сумщині, жахи Маріуполя з авіаударами по пологовому будинку та Драмтеатру, безжальний розстріл на вокзалі в Краматорську, ракетні обстріли Вінниччини, звірства на окупованих територіях.

І зараз, і тоді – у 30-х роках, і загалом не один раз за всі 70 років, що Україна перебувала під окупацією СРСР, радянський режим використовував голод як смертоносну зброю. Паралельно застосував й інші інструменти: депортацію, репресії, розстріли, примусову працю, русифікацію. Метою всіх цих дій було знищення української нації.

Людина – найвища цінність у цивілізованому суспільстві. Вшановуючи людську гідність тих, хто став жертвою геноциду, подбаймо про те, щоб подібних злочинів не траплялось більше ніколи…

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних