A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Ольгопільщина попрощалась зі своїм героєм

Дата: 15.12.2022 16:58
Кількість переглядів: 1201

Невимовне горе і пекучий біль прийшли на ольгопільську землю. 
Сьогодні, 15 грудня, жителі села Ольгопіль попрощались зі своїм славним героєм-земляком - Максимом Олександровичем Римським.

Цього дня плакала не лише рідна земля та її мешканці, плакало й небо - маленькими краплями дощу - за обірваним молодим життям... Максиму Римському було лише 28 років.
Максим Олександрович, загинув 9 грудня, захищаючи нашу рідну Батьківщину від російських окупантів, за честь і гідність свого народу, залишаючись вірним присязі, у бою під населеним пунктом Невельське Покровського району Донецької області.

З перших днів російської агресії на сході України, й до останнього дня широкомасштабного вторгнення, Герой був на захисті нашої Батьківщини.
За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України,  Максим Римський був нагороджений багатьма почесними відзнаками, медалями, нагрудними знаками, грамотами та подяками. Такими як:  медаль «За врятовані життя», медаль «Оперативно-тактичне угрупування «Маріуполь»», нагрудний знак «За відвагу», нагрудний знак «За військову доблесть», нагрудний знак третього ступеня «За взірцевість у військовій службі», нагрудний знак «Обов'язок виконано з гідністю і честю», відзнака «Нащо говорити там, де потрібно діяти», відзнака «Відвага та честь», нагрудний знак «Ветеран війни» та інші.
7 грудня 2019 року з рук Президента України отримав іменний годинник. Весною поточного року Президент відзначив Максима Олександровича медаллю «За військову службу Україні».

-    Україна втратила мужнього воїна - захисника, дружина Ангеліна Миколаївна - чоловіка, батько Олександр Васильович і мама Галина Володимирівна втратили син, рідні залишились без найдорожчої у світі людини. 
У нашій пам'яті Максиму Олександровичу назавжди залишиться 28 років. Він боровся як герой і помер як герой.
Від імені усієї громади, Ольгопільська сільська рада висловлює глибокі, щирі співчуття рідним та близьким загиблого.

Фото без опису

Нехай світлий спомин про захисника України - Максима Олександровича Римського, назавжди залишиться у пам’яті усіх, хто його знав, любив та шанував. Вічна слава Герою..., - сказав у своїй промові на кладовищі голова Ольгопільської сільської ради Микола Савченко.
Плачуть рідні й близькі, плачуть односельці й земляки, вшановуючи пам’ять Героя, Максима Олександровича Римського, хвилиною мовчання. В жалобі небо і рідна земля, яка навіки приймає в обійми одного з найкращих своїх синів.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних