A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Самочинне будівництво пропонують карати позбавленням волі на строк до 5 років

Дата: 23.01.2023 15:32
Кількість переглядів: 303

Самочинне будівництво будівель або споруд пропонують карати позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років у разі, якщо ці дії створили небезпеку чи призвели до настання тяжких технологічних аварій, екологічних катастроф, загибелі або масового захворювання населення.

Фото без опису

Таку норму містить законопроєкт № 5877 про зміни до Кримінального кодексу України та Кодексу про адміністративні правопорушення у будівельній сфері. Документ було прийнято за основу 15 грудня 2021 року (детальніше).

Як повідомила голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк, цей документ - логічне продовження законопроєкту № 5655 про містобудування.

Згідно із законопроєктом самочинне будівництво на самовільно зайнятих земельних ділянках, яким завдано значної шкоди її законному власнику, каратиметься штрафом від п'яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Також документом передбачено тимчасовий арешт об'єктів незаконного будівництва, який накладається на період розгляду справи до виконання постанови про адміністративне правопорушення. Тобто мова про тимчасове позбавлення можливості відчуження, користування та розпорядження такими об'єктами з метою припинення правопорушення та відшкодування заподіяних збитків.

Як повідомлялося раніше, законопроєкт № 5877 є доповненням до базового документа реформи містобудування, законопроєкту № 5655, прийнятого Парламентом 13 грудня 2022 року. Включити його положення до самого № 5655 було неможливо, оскільки зміни до Кримінального кодексу обов'язково мають проводитися окремими законами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних