Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

ДО УВАГИ ПІДПРИЄМСТВ, ПРАЦІВНИКИ ЯКИХ ПРАЦЮЮТЬ З ПЕСТИЦИДАМИ ТА АГРОХІМІКАТАМИ

Дата: 06.02.2023 10:31
Кількість переглядів: 248

Фото без описуЗгідно вимог чинного законодавства, зокрема, частини другої статті 11 Закону України «Про пестициди і агрохімікати», абз. 7 частини першої статті 16 та абз. 4 частини другої статті 18 Закону України «Про захист рослин», Державних санітарних правил ДCанПіН 8.8.1.2.001-98, інших нормативно-правових документів,


особи, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними, повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи із пестицидами і агрохімікатами. Порядок одержання такого допуску Постановою Кабінету Міністрів України №746 від 18 вересня 1995 р. Забороняється допуск сторонніх осіб до місць застосування пестицидів.

Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров'я (п. 4 Постанови Кабінету Міністрів України №746 від 18 вересня 1995 р.).

Одержання працівниками сільськогосподарського підприємства допуску до робіт з пестицидами і агрохімікатами дозволить більш якісно і безпечно проводити комплекс робіт із захисту сільськогосподарських культур, зменшить ризики потрапляння пестицидів на прилеглі території, а також сприятиме діяльності аграрного сектору економіки у правовому полі.

Установою, на яку покладено обов’язки щодо проведення спеціальної підготовки та видачі посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами та видачі допуску на право роботи, пов'язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, є Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області. Представники Управління фітосанітарної безпеки знаходяться за адресою: м. Вінниця, вул. Келецька, 53, офіси 413-414
(тел. 46-46-47) та у районних центрах області.

Управління фітосанітарної безпеки
Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області

тел.: (0432) 65-88-00, 46-46-47


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних