A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Стан кримінальної протиправності на території Ольгопільської територіальної громади за 2022 рік

Дата: 14.02.2023 08:26
Кількість переглядів: 196

За результатами проведеного Гайсинською окружною прокуратурою аналізу стану кримінальної протиправності на території Ольгопільської  територіальної громади установлено, що у 2022 році у порівнянні з 2021 роком відбулось зменшення її рівня, разом з тим, і ріст по окремих видах та категоріях злочинів.


Фото без описуЗокрема, протягом 2022 року зареєстровано на 35,1% кримінальних правопорушення менше ніж у 2021 році (50 проти 77). При цьому у кримінальних провадженнях повідомлено особам про підозру у 2022 році на 28,6% менше ніж у 2021 році (15 проти 21).

Так, у минулому році обліковано 1 особливо тяжкий злочин (у 2021 році - жодного), 7 тяжких злочинів (у 2021 році -  10), 6 нетяжких злочинів (у 2021 році - 8) та 12 кримінальних проступків (у 2021 році – також 12).

Порівнюючи по категоріях кримінальних правопорушень, слід відзначити, що сталою є динаміка  щодо кількості вчинених кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи (по 7), разом з тим, у 2021 році обліковане 1 кримінальне правопорушення щодо спричинення тяжкого тілесного ушкодження (у 2022 році жодного).

Позитивним є те, що на території Ольгопільської територіальної громади у 2022 році не вчинено жодного факту вбивства, вимагання, зґвалтування та хуліганства.

Також, у минулому році не вчинено кримінальних правопорушень проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини  і громадянина, тоді як  у 2021 році обліковано 4 таких злочини.

На 7,7% менше вчинено  кримінальних правопорушень проти власності (12 проти 13). При цьому вчинено 5 шахрайств, хоча у 2021 році шахрайства на території громади не обліковувались. Разом з тим, на 61,5% вчинено менше крадіжок (5 проти 13) та не вчинено жодного грабежу та розбою.

Сталою залишилася кількість вчинених кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів – по 2 правопорушення у 2021 та 2022 роках.

Протягом 2022 року неповнолітніми чи за їх участі кримінальні правопорушення не вчинялися. При цьому у порівнянні з 2021 роком неповнолітніми чи за їх участі вчинено 4 кримінальних правопорушення, з яких 2 кримінальні проступки та 2 злочини.

З пріоритетних напрямків діяльності Гайсинської окружної прокуратури є захист інтересів держави кримінально-правовими заходами в бюджетній, земельній сфері, природного середовища, протидія корупції.  Зокрема, до судів прокурорами Бершадського відділу протягом 2022 року спрямовано 6 обвинувальних актів у сфері протидії корупції, 2 – у вчиненні 16 епізодів злочинної діяльності в бюджетній сфері та 2 обвинувальних акти у сфері охорони навколишнього природного середовища.

При цьому Гайсинською окружною прокуратурою постійно координується діяльність правоохоронних органів, спрямована на протидію злочинним та корупційним проявам.

Юрій БУРКОВСЬКИЙ, прокурор Бершадського відділу окружної прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних