A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Герої не вмирають, вони починають захищати нас ангелами з небес…

Дата: 23.02.2023 16:26
Кількість переглядів: 1087

23 лютого жителі Ольгопільської територіальної громади попрощалися із 43-річним Воїном, солдатом Іваном Гуком, який загинув 16 лютого 2023 року.

Проводжали в останню земну путь Захисника рідні, близькі, друзі, військовослужбовці, представники сільської ради та мешканці громади.

З прощальними словами на могилі воїна виступив голова Ольгопільської сільської ради Микола Савченко:

Невимовне горе і пекучий біль прийшли на Ольгопільську землю.

Війна завдає нищівних наслідків нашій країні, водночас забирає життя найкращих воїнів української держави, тих вірних синів та доньок України, які боронили свою рідну землю від лихого ворога.

Сьогодні ми зібрались, щоб попрощатись з нашим земляком-військовим, який віддав своє життя за Україну - Іваном Петровичем Гуком, але залишився вірний військовій присязі, виявивши стійкість і мужність, під час ведення бойових дій, в районі населеного пункту Невське, Луганської області.

ГУК Іван Петрович народився в селі Ольгопіль 29 червня І979 року. Навчався в Ольгопільскій школі та ПТУ №35. Строкову військову службу проходив у 1997-1998 роках у прикордонних військах на посаді стрілець-снайпер. Довгий час працював будівельником.

Під час широкомасштабного вторгнення російських окупантів, на передовій захищав українську землю, був помічником гранатометника другого стрілецького відділення військової частини А7085.

Не пройшло ще й два тижні, як Ольгопільська громада отримала лист-подяку від командира військової частини, в якій служив Іван Гук. Це перша подяка від військового командування на адресу сільської ради за період широкомасштабного вторгнення. Шкода, що зачитувати її доведеться, коли захисник уже загинув.

ПОДЯКА: «Командування першого окремого стрілецького батальйону міста Вінниці висловлює слова безмежної вдячності Ольгопільській сільській раді за односельчанина - ГУКА Івана Петровича.

За період проходження служби у військовій частині А7085, ГУК Іван Петрович зарекомендував себе з позитивної сторони. Наполегливий та не розгублюється перед труднощами. Має достатню професійну підготовку для виконання обов'язків. Проявляє розумну ініціативу там, де це можливо. Роботу виконує старанно, звертає увагу на деталі. Рішучий та сміливий при виконанні поставлених завдань, завжди володіє собою.

Службові обов'язки по займаній посаді засвоїв і виконує їх сумлінно. Високо дисциплінований, є прикладом та взірцем для інших військовослужбовців.

Під час вторгнення російських загарбників на територію України, приймає участь в бойових діях, щодо оборони суверенітету та територіальної цілісності України, де з гордістю виконує бойові завдання.

Також у ході виконання бойових завдань завжди допомагає побратимам та неухильно виконує накази командирів.

Гідне виховання та навчання, сина своєї Батьківщини, дозволило йому стати справжнім патріотом, свідомим громадянином га захисником рідної землі!

Своїм відношенням до виконання військового обов'язку Іван Гук є прикладом сили духу, справжнього героїзму та зразком самовідданого служіння Батьківщині».

Але … Йдуть у засвіти найкращі життя…

Іван Петрович був тим, хто не боявся стати на захист нашої країни. Його служба в армії була не лише зобов'язанням, а й вираженням його патріотизму та любові до України. Його відвага та жертовність не мають меж, а відданість ідеалам нашої країни залишиться у пам’яті вічно.

Хочу, щоб рідні та близькі загиблого знали, що вони не самі в ці важкі хвилини. Вся нація стоїть поруч та підтримує вас. Ми поважаємо і завжди будемо пам'ятати відвагу та внесок Івана Петровича Гука в захист нашої країни».

Поховали солдата з усіма почестями на Ольгопільському кладовищі «Загора».

Низько схиляємо голови у глибокій скорботі.

Вічна та світла пам'ять Захиснику українського народу – Гуку Івану Петровичу.

Слава Україні... Слава її Героям…

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних