A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Новий набір вчителів до участі в проєкті «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті»

Дата: 06.03.2023 08:22
Кількість переглядів: 147

Команда проєкту IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» спільно з Академією Української Преси та за підтримки Міністерства освіти і науки України запрошують активних вчителів долучитися до великої медіаграмотної спільноти! 

Проєкт IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» спрямований на зміцнення навичок критичного сприйняття інформації серед освітян та учнівства для боротьби з дезінформацією та пропагандою та формування попиту на якісну інформацію. Ці потреби та виклики стали особливо актуальними у зв’язку із повномасштабним вторгненням Російської Федерації на територію України.  Методологія проєкту полягає в інтеграції навичок медіаграмотності та критичного сприйняття інформації шляхом доповнення чинних навчальних програм інфомедійними матеріалами.

Якщо ви готові застосовувати цифрові методи викладання, проводити інноваційні вправи та навчати учнів та учениць стійкості до дезінформації та маніпуляцій —  запрошуємо до реєстрації у проєкті (https://forms.office.com/r/9uwLDEH5tr) та заохочуємо поширювати інформацію про набір серед колег.

Хто може взяти участь у проєкті? 

До участі у конкурсному відборі запрошуються вчителі, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу в 8-9 класах і мистецтво у 9 класі.

IREX прийматиме заявки як від груп вчителів від одного закладу освіти (2 або більше вчителів, які викладають зазначені предмети, та керівник або заступник керівника закладу освіти, кожен з яких має заповнити заявку), так і активних вчителів, які хочуть долучитися до проєкту одноосібно. 

При розгляді заявок перевага надаватиметься колективним заявкам від закладів освіти, оскільки системна робота команди освітян дає найкращі результати для формування в учнів навичок критичного сприйняття інформації та інфомедійної грамотності. 

До участі у проєкті запрошуються представники закладів загальної середньої освіти усіх форм власності.

Кількість заявок від одного регіону необмежена. Тимчасово переміщені учителі також можуть подаватися до участі. Можливість подачі заявок закладами освіти, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, відсутня.

До проєкту можуть долучатися заклади освіти, які знаходяться в інших країнах та підпорядковані Міністерству освіти і науки України.

Що на вас очікує?

До кінця травня 2023  року відібрані учасники пройдуть курс та тренінг із медіаграмотності, а також спеціальне навчання з інтеграції інфомедійної грамотності в уроки. Навчання відбуватиметься онлайн.


Після проходження тренінгів учителі отримають електронні матеріали: конспекти уроків, презентації, роздавальні та інші матеріали.

У подальшому команда проєкту проводитиме для учасників додаткові вебінари для професійного розвитку, очні обміни досвідом із учасниками проєкту з попередніх хвиль набору та різноманітні сесії з медіаграмотності.

Учасники зможуть спілкуватися з колегами з інших регіонів, обмінюватися досвідом, впроваджувати кращі практики та досягати високих результатів разом зі своїми учнями у спільноті однодумців. 

Відбір учасників триває з 1 березня по 1 квітня 2023 року. 

Більш детальна інформація на сторінці набору: https://l2d.in.ua/

***

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольства США в Україні та Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Великої Британії у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури та інформаційної політики України та Академією української преси.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.