A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Опубліковано Закон про нові правила набуття громадянства України

Дата: 28.04.2023 09:13
Кількість переглядів: 125

Фото без опису27 квітня, в газеті "Голос України" опубліковано Закон № 2996-IX «Про внесення змін до Законів України «Про громадянство України» та «Про забезпечення функціонування української мови як державної» щодо умов прийняття до громадянства України», який передбачає складання комплексного іспиту з основ Конституції та історії України для тих, хто бажає отримати українське громадянство, а також володіння українською мовою.

 

Закон набирає чинності через шість місяців з дня його опублікування, крім пункту щодо забезпечення Кабміном введення в дію нормативно-правових актів, що випливають із цього Закону, який набирає чинності з дня опублікування.

 

Законодавчий акт вносить зміни до законів «Про громадянство України» та «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

 

Раніше писали, що прийнятим документом:

 

  • запроваджується як умова прийняття до громадянства України знання основ Конституції та історії України;
  • переглядаються строки щодо опанування державної мови на рівні, визначеному законодавством, стосовно осіб, які мають визначні заслуги перед Україною, у тому числі іноземців та осіб без громадянства, які в установленому законодавством порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту або Національній гвардії України, осіб, прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України, і осіб, які отримали посвідку на тимчасове проживання на підставі частини
 

двадцятої статті 4 Закону «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства»;

  • запроваджується зобов'язання для вказаних категорій осіб протягом двох років з моменту прийняття до громадянства України щодо складання іспитів з основ Конституції, історії України та на рівень володіння державною мовою і подання документів про складання таких іспитів;
  • встановлюється, що невиконання зобов'язання про складання іспитів з основ Конституції, історії України, на рівень володіння державною мовою вказаними категоріями осіб є підставою для втрати громадянства України;
  • уточнюються умови для прийняття до громадянства України дітей, а також осіб, визнаних судом недієздатними, осіб з інвалідністю, пов'язаною з порушеннями зору, слуху, мовлення, осіб, які мають психічні розлади.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних