A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

23 травня під головуванням Начальника ОВА Сергія Борзова відбулась нарада щодо проведення в області національного мультипредметного тесту.

Дата: 24.05.2023 11:01
Кількість переглядів: 89

У засіданні взяли участь: Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна, директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації та представники профільних служб, установ, а також правоохоронних органів регіону.

Розпочинаючи нараду, очільник області зауважив, що цьогоріч для участі в НМТ на Вінниччині зареєструвалися 12 429 осіб.

 «Це перевищує минулорічний показник на 18%. - зазначив Сергій Борзов. - Для проведення іспиту в області створено 29 тимчасових екзаменаційних центрів».

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна додала: «Наше основне завдання - якісно організувати проведення національного мультипредметного тесту на рівні області. Впевнена, що нам, як і минулого року, вдасться все організувати на належному рівні. У нас є додаткові виклики, до яких ми маємо бути готовими».

За словами директора ВРЦОЯО Геннадія Кузьменка, попри усі труднощі, минулого року тестування відбулося на високому рівні, адже були задіяні всі ланки, зокрема, навчальні заклади, відділи профільних департаментів ОВА тощо. Відтак, у 2022-му не було жодної скарги або ж апеляційної заяви на процедуру проведення іспиту.

Цього року на проходження комп’ютерного онлайн-тесту, який містить завдання з трьох предметів, відведено 180 хвилин.

Два предмети обов'язкові: українська мова та математика, ще один – на вибір: історія України, іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, фізика, хімія.

Проходитиме тестування у дві зміни - від 30 до 50 учасників у кожній.

Крім загальних організаційних питань, основна увага під час наради була приділена питанням безпеки та охорони правопорядку в навчальних закладах, де відбуватиметься тестування.

Начальник ОВА поставив обов’язкову умову: тимчасові екзаменаційні центри повинні мати укриття (або ж вони мають бути розташовані безпосередньо біля центру), аби тестування проходило у безпеці для всіх учасників.

Крім того, йшлося й про забезпечення безперебійного живлення у пунктах проведення НМТ.

«Готовність має бути повною, зокрема, і перехід на електричне живлення від генераторів у разі вимкнення світла в закладах, де проводиться національний мультипредметний тест. Відтак, відповідальні особи мають перевірити справність мереж та обладнання. Попри все ми повинні забезпечити належні умови, аби наші діти не виїжджали та навчалися у ВНЗ України, мали бажання залишатися в нашій державі та працювати для її відновлення і розвитку»,  - наголосив Сергій Борзов.

Також очільник області побажав усім учасникам національного мультипредметного тесту успіхів та нагадав, що основна сесія НМТ буде проведена в період з 5 по 23 червня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.