Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Рада директорів МВФ завершила перший перегляд програми розширеного фінансування для України (EFF)

Дата: 30.06.2023 08:39
Кількість переглядів: 60

Джерело: Урядовий порталзнак МВФ та прапор України29 червня Рада директорів Міжнародного валютного Фонду завершила перший перегляд програми розширеного фінансування для України (Extended Fund Facility - EFF).

Переглядом відзначено значний прогрес Уряду України у виконанні зобов'язань за програмою EFF. Україна виконала всі відповідні кількісні критерії ефективності за квітень та структурні орієнтири станом на кінець червня. Зокрема, було ухвалено зміни до державного бюджету, які відповідають потребам України, підготовлено проект законодавчої ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу та завершено перший підготовчий етап для розробки Національної стратегії доходів. Експерти Фонду також покращили очікування щодо макроекономічних перспектив у 2023 році.

Успішний перегляд Програми розширеного фінансування дозволяє Україні отримати другий транш в сумі 890 млн доларів США (663,9 млн СПЗ) найближчим часом.

Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив: “Вдячний за конструктивну співпрацю експертам та керівництву МВФ, Уряду України і Національному банку, що дозволило досягти успішного перегляду Програми. Умови, передбачені EFF, сприяють посиленню економічної та фінансової політики України, а також мобілізації фінансових ресурсів на бюджетні потреби та відновлення країни. Після першого перегляду ми продовжимо активно працювати над впровадженням спільно визначених реформ для забезпечення макроекономічної стабільності, зміцнення державного управління, підтримки зусиль з відновлення та, зрештою, європейської інтеграції України".

Нагадаємо, що 31 березня, Рада директорів МВФ затвердила чотирирічну програму розширеного фінансування для України загальним обсягом 15,6 млрд доларів США (11,6 млрд СПЗ), що є частиною пакету фінансової допомоги у розмірі 115 млрд. доларів США. Перший транш у розмірі 2,7 млрд доларів США (2 млрд СПЗ) Україна отримала 3 квітня цього року.

Програма EFF передбачає впровадження Урядом України політик, які спрямовані на підтримку фіскальної та монетарної стабільності, а також стимулювання економічного відновлення. Програма має на меті покращити економічне управління та зміцнити інституції для сприяння довгостроковому зростанню та євроінтеграції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних