Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Як оформити посвідчення багатодітної родини

Дата: 20.07.2023 13:18
Кількість переглядів: 227

Багатодітна сім'я́ - сім'я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім'ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та закладах вищої освіти, - до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

З метою підтримки таких родин, державою передбачені пільги та соціальна допомога на дітей. Для їх отримання, батькам і дітям (з 6 років) необхідно отримати посвідчення, які офіційно надають статус багатодітної сім’ї.

     То ж як оформити посвідчення?

Один з батьків повинен звернутись із відповідним пакетом документів до управління соціального захисту населення. Посвідчення видаються незалежно від місця проживання. При цьому, спеціалісти управління перевіряють, чи не було таке посвідчення видано раніше за місцем реєстрації.

Які документи потрібно подати?

-свідоцтва про народження дітей;

-свідоцтво про шлюб (за наявності);

-паспорти кожного з батьків;

-фотокартки (батьків і дітей старше 6 років) розміром 30*40 мм;

-свідоцтва про народження дитини або довідки із закладу освіти (у разі народження дитини або навчання особи віком від 18 до 23 років за денною формою навчання за межами України). Такі документи подаються за умови їх легалізації та з перекладом на українську мову, що засвідчується нотаріально;

-документи, що підтверджують факт виховання дитини одним із батьків (у разі реєстрації повторного шлюбу та проживання із дітьми від попереднього шлюбу);

-довідку про підтвердження зарахування до закладу освіти або переведення на наступний курс навчання (у разі продовження строку дії посвідчення дитини, що навчається за денною формою освіти);

-посвідки на постійне проживання батьків, якщо вони є іноземцями або особами без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах.

Документи, необхідні для оформлення посвідчень, подаються заявником особисто.

         Якщо з різних причин ви зараз не можете звернутися до бюро правової допомоги, нагадаємо про інші сервіси системи БПД, за допомогою яких можна отримати допомогу юристів:

контактний центр системи безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103, дзвінки безкоштовні.

проконсультуватися з юристом у телеграм: https://t.me/LegalAidUkraineBot

Детальніше про безоплатну правову допомогу за посиланням: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

 

Нагадуємо, що за отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутися до Чечельницького бюро правової допомоги Гайсинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у звичайному режимі без перерви на обід  з 09-00 год. до 18-00 год.  за адресою: смт Чечельник, вул. Свято-Михайлівська, 7 або за телефоном (04351) 2-10-47 та безкоштовним номером 0 800 213 103, також за правовою інформацією заходьте на довідково-інформаційну платформу правових консультацій WikiLegalAid за адресою https://wiki.legalaid.gov.ua

Адресу найближчого бюро правової допомоги можна дізнатися за посиланням: https://bit.ly/bpd_buro.

Джерело інформації: Департамент соціальної політики Вінницької міської ради

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних