A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ольгопільська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Не нехтуйте нормами охорони праці при виконанні весняно-польових робіт

Дата: 12.03.2024 10:06
Кількість переглядів: 125

З початком проведення весняно-польових робіт в агропромисловому комплексі значно зростають обсяги та інтенсивність виконання відповідних технологічних операцій, пов’язаних з посівною кампанією.

Зокрема, зростає кількість осіб, що беруть участь у виробництві, в тому числі за рахунок тимчасово залучених, збільшується кількість задіяної техніки, тривалість сільськогосподарських робіт протягом доби тощо. Умови праці у сільськогосподарському виробництві мають свої особливості. В основному польові роботи виконуються на значній відстані від виробничої бази. Через це понижується контроль за безпекою працюючих зі сторони керівництва господарства. У цих умовах підвищується особиста відповідальність особи, відповідальної за безпеку проведення робіт, яка повинна більш жорстко контролювати та присікати випадки безвідповідального ставлення працівників до своєї безпеки. Необхідною умовою успішного проведення комплексу весняно – польових робіт та збереження людського потенціалу є суворе дотримання  працівниками трудової та виробничої дисципліни, правил охорони праці та пожежної безпеки. 

Керівникам сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств в першу чергу потрібно проводити для працівників навчання та відповідні інструктажі з питань охорони праці, медичні огляди, забезпечувати їх засобами індивідуального та колективного захисту, спецодягом, слідкувати за справним станом сільськогосподарської техніки та вчасно здійснювати їх ремонт, належно зберігати та використовувати отрутохімікати, посилити контроль за дотриманням правил безпеки, режиму праці та відпочинку. Крім того звертаємо увагу на те, що більшість нещасних випадків на виробництві та професійні захворювання стаються через особисту необережність і невиконання працівниками елементарних норм охорони праці. Тому закликаємо як працівників, так і роботодавців не допустити на робочих місцях нехтування нормами охорони праці при виконанні весняно–польових робіт.

Відділ профілактики та розслідування нещасних випадків Управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних